Novice    O Nas    Naši psi    Razstave   Naša vzreja    Mladiči

O nas

Anita Vojtic- psarna Jolyan's  

2212 Šentilj, Slovenija          

e-mail: jolyans@gmail.com

 

Svojo prvo psičko, bila je pritlikavi koder sem dobila pri 6 letih.Od tedaj naprej so postali psi del mojega življenja tako v prostem, kakor v poklicnem času.Po izobrazbi sem namreč veterinarski tehnik, leta 2000 pa sem opravila še tečaj iz urejanja psov.

Sem aktivna članica Kinološkega društva Maribor, kjer sem bila tudi vrsto let društvena tajnica, sem članica vzrejno tetovirne komisije in vzrejno tetovirni referent.Vrsto let aktivno sodelujem pri razstavah, ki jih prireja naše društvo.Za zasluge na področju kinologije sem leta 2004 prejela srebrni znak Kinološke zveze Slovenije.Leta 2005 pa priznanje Kinološkega društva Maribor za svoje aktivno delo v društvu.

Moje prve razstavne izkušnje sem imela pri 15 letih, ko sem se s svojim psom pasme Irski seter udeležila mednarodne razstave v Ljubljani, kjer sva dobila naslov Prvak mladih.

Po poroki in rojstvu sina sem bila po smrti Irskega setra nekaj let brez psa. A brez njihove prisotnosti je bila v mojem življenju praznina. Zato sem po tehtnem premisleku, katera od pasem bi bila primerna zame in mojo družino leta 1995 domov pripeljala svojega prvega psa pasme SHIH-TZU. Žal je usoda hotela, da naš samček ni živel dolgo in tako je leta 1997 k nam prišla prva psička Chi-chi. S Chi-chi sva obiskali nekaj razstav in tako se je moja ljubezen do shih-tzujev, razstav in vzreje tudi začela.

Leta 1999 sem pri FCI registrirala svojo psarno pod imenom JOLYA'S.

Sem redna razstavljalka vsa ta leta, pomagam pa tudi z nasveti in urejanjem psom iz svoje vzreje, ki se razstavljajo.Razstave in vzreja so postale moj hobi, ki mu posvečam večino svojega prostega časa.

Moj namen je izboljšati kvaliteto pasme v Sloveniji, zato tudi načrtno in s premislekom izbiram svoje psice in paritvene kombinacije. Moja želja je vzrejati tipične shih-tzuje z močno konstitucijo in prijaznim, veselim značajem.

Z družino živimo v Mariboru, v hiši z velikim vrtom. Naši psi so popolnoma enakopravni člani naše družine in gredo z nami povsod, tako na poletne kot na zimske počitnice. Rade hodijo na dolge sprehode v naravo in uživajo na morju.