Novice    O Nas    Naši psi    Razstave   Naša vzreja    Mladiči

 

R.I.P. Multi. Ch. Jolyan's Angelina Jolie- Joya

10.03.2011 - 02.03.2017

lila,Veterinar Bojan Dougan podal lažne izjave pred strokovno komisijo Veterinarske zbornice Slovenije

 Kot veste sem se ob izgubi svoje ljubljene Joye odločila, da njeno tragično zgodbo in to, kako so jo 7 dni brez diagnoze in brez predloga, da obiščem drugo ustanovo zdravili na Veterinarski bolnici Maribor javno objavim v poduk vsem lastnikom živali, da dobro premislijo o izbiri veterinarja, ki bo zdravil njihovega ljubljenča. Prav tako, sem se takrat odločila, da podam prijavo na Veterinarsko zbornico Slovenije, ki je potrebovala za svoj odgovor polnih 10 mesecev.

Ob prijavi mi je bilo kristalno jasno, da to ni sodišče in da se komisija, ki bo obravnavala mojo vlogo sestoji iz veterinarjev praktikov, ki bodo le težko popolnoma nepristranski in objektivni, saj se vsi med seboj poznajo, vedo veliko drug o drugem iz takšnih ali drugačnih situacij, saj vendar živimo v mali državi. Jasno mi je bilo, da se bodo poskušali na Veterinarski bolnici Maribor zagovarjati z vsemi strokovnimi sredstvi v kolikor jih bodo sploh imeli. Nikakor pa si ne bi mislila, da je njihov nivo strokovnosti padel tako nizko, da še bolj nizko ne gre in se bodo zagovarjali samo in izključno z LAŽMI.

Namreč, Joyin takrat lečeči veterinar Bojan Dougan je podal pred strokovno komisijo Veterinarske zbornice Slovenije LAŽNO izjavo, da mi je že ob prvem obisku svetoval naj grem z Joyo v Bolnišnico za živali v Postojno.

Citiram odstavek iz dopisa strokovne komisije Veterinarske zbornice Slovenije:

Veterinar Dougan je ob priliki zaslišanja ob izrednem strokovnem nadzoru povedal, da je lastnici psičke že ob prvem pregledu predlagal, da naj za nadaljno diagnostiko in zdravljenje čim prej kontaktira prof. dr. Butinarja iz Bolnišnice za živali Postojna.

S tem svojim dejanjem je samo pritrdil mojim očitkom glede njegove strokovnosti in pravilnosti zdravljenja.

 Na podlagi LAŽNE izjave Bojana Dougana je Veterinarska zbornica Slovenija prišla do ugotovitve:

Citat iz dopisa strokovne komisije Veterinarske zbornice Slovenije

 Napotitev psičke na specialistični pregled v Bolnišnico za živali Postojna je bila strokovno utemeljena in pravočasna.

 In tako je ta lažna izjava Joyinega takrat lečečega veterinarja Dougana postala njegova rešilna bilka s katero je v izrednem strokovnem nadzoru opravičil nestrokoven in predolg potek zdravljenja.

Ponosno stojim za vsemi svojimi izjavami, ki navajajo izključno in samo gola dejstva. Vse to sem bila in sem še dolžna narediti za svojo ljubljeno Joyo. Če je Bojan Dougan mislil, da bo ostala ta njegova laž skrita samo na kosu papirja me ne pozna dovolj. Za resnico se bom vedno borila.

 Zelo nizkotno od takšne ustanove in njenih zaposlenih, da se raje lažejo, kot priznajo svojo strokovno napako za katere so tako zavarovani. Saj motiti se je človeško.

Ali si po vsem tem dotični veterinar upa stopiti pred mene in mi pogledati v oči !

 

JOYINA ZGODBA

 Moje ljubljene Joye ni več. Ne mine dan, da ne pomislim na njo, ne mine dan brez bolečin in občutka krivde, da sem jo zaupala ljudem, ki svojega dela ne opravljajo odgovorno, vestno in z ljubeznijo do živali.
Začelo se je z enkratnim bruhanjem sline, čez 10 dni končalo s smrtjo.
Za vse moje bolečine in njeno prestano trpljenje so odgovorni lečeči veterinarji na Veterinarski Bolnici Maribor, ki so jo 1 teden zdravili na pamet, brez diagnoze, brez nujno potrebnih laboratorijskih preiskav ( ker so pač kite za razširjen biokemijiski profil analiz pozabili naročiti in so naredili samo osnovnega, ki ne zajema preiskave na lipazo in amilazo ), ki bi jim lahko pravočasno pomagale do diagnoze, pravilnega zdravljenja in do Joyine ozdravitve. Tako pa so tekli dnevi in
Joya je bila vsak dan slabša, ponoči je stokala in vstajala, vso hrano je zbruhala, jaz sem bila že povsem panična in obupana, vsak dan posebej sem jim razlagala njeno stanje oni pa so jo še kar naprej zdravili na pamet, brez dodatnih analiz, brez tega, da bi me jemali resno glede njenega zdravstvenega stanja in brez tega, da bi me napotili na katero drugo veterinarsko ustanovo, ker sami niso bili sposobni ugotoviti kaj ji sploh je. Vse infuzije, zdravila proti bruhanju in zdravila za želodec so ji dali šele takrat, ko sem to zahtevala sama. Tudi RTG slikanje so naredili samo in izključno zato, ker sem jaz insistirala in postavili njihovo diagnozo GASTRITIS.
Z njihovo diagnozo se nisem strinjala, ker sem vedela in čutila, da je nekaj hujšega, resnejšega.
Zato sem se sama odločila, da jo peljem v Postojno k prof. dr. Butinarju v upanju, da bo ugotovil, kaj ji sploh je in bo moja ljubljena Joya spet zdrava in vesela kakor prej.
V Postojni so bili že ob najinem sprejemu zgroženi nad njenim zdravstvenim stanjem glede na to, da je psica že en teden zdravljena, saj je bila že popolnoma brez moči, energija in shujšala je že 1,5 kg v 1 tednu.
Takoj so mi povedali, da je psica v kritičnem stanju, da bodo poskušali narediti vse, kar je v njihovi moči, da ugotovijo vzrok in jo poskušajo pozdraviti.
S težkim srcem sem jo pustila tam a druge izbire, če sem jo hotela rešiti nisem imela več.
Po 2 urah me je poklical prof. dr. Butinar in mi sporočil diagnozo AKUTNI PANKREATITIS.
( Na Veterinarski bolnici Maribor, pa tega niso ugotovili v celem tednu, pa samo teste na lipazo in amilazo bi bilo potrebno narediti. )
Povedal mi je, da so takoj zamenjali antibiotik, ji dali močna zdravila proti bolečinam ( ker je prestajala grozne bolečine ) in pričeli z hranjenjem na sondo. Poskušali bodo narediti vse, kar je v njihovi moči, vendar mi težo karkoli obljubi, ker je Joya v zelo slabem zdravstvenem stanju, saj so levkociti iz prvotnih 24.000 po 1 tednu njenega nepravilnega zdravljenja na Veterinarski bolnici Maribor zrastli na 71.000.
Naslednji dan je Joyi že kazalo na bolje, terapijo in hranjenje je dobro prenašala. Naslednjo noč pa se je stanje drastično poslabšala in moja Joya je umrla.

Moje Joye mi ne more noben vrniti, noben drug pes nadomestiti in moje bolečine nihče umiliti.
Če bom z Joyino zgodbo lahko pripomogla k temu, da bodo lastniki psov premislili, komu zaupati zdravljenje svojih ljubljenčkov in kdo ni vreden njihovega zaupanja ( kot sem jaz naivno zaupala ) in s tem pisanjem rešila druga žvljenja, je moj namen dosežen.